23 tactieken die succesvolle mensen gebruiken en hoe deze je leven kunnen veranderen.
17 juli 2019 

23 tactieken die succesvolle mensen gebruiken en hoe deze je leven kunnen veranderen.

Tijdens een discussie met onze fotograaf die voor onze klanten de meest geweldige shoots doet, liet ze de naam vallen van een interessante podcast. En natuurlijk moet ik dan luisteren. De aflevering die ik er uitpikte ging over 21 tactieken die succesvolle mensen gebruiken en hoe deze je leven kunnen veranderen.

Toeval of niet, kom ik net uit een fase waarin tijd besteden aan je zelf een andere betekenis heeft gekregen en veel van de 21 tips gaan over eerst tijd aan jezelf besteden voordat je jouw tijd aan anderen geeft. De tips lijken soms zo logisch maar door de hectiek van alle dag, doe je ze niet altijd even vastberaden. Je moet gewoon tijd aan je zelf besteden. Hoe meer je dit doet hoe makkelijker je succes gaat krijgen in “life & business”. Dus, om je te helpen, heb ik heb ze voor je kort samengevat. Hier komen ze:

👉 Lees veel boeken
Natuurlijk moet je veel boeken lezen om je kennis op peil te houden. Het geeft niet alleen nieuwe kennis maar vaak ook nieuwe ideeën voor je onderneming en je eigen leven. Ik lees er altijd minimaal 1 per week.

👉 Leer elke dag iets nieuws
Door elke dag iets nieuws te leren vergroot je eigen kansen. Elke dag 40 minuten buiten lopen met een podcast is te makkelijk voor woorden.

👉 Hou van je naaste maar hou vooral eerst van jezelf,
Be fearless als het gaat om jezelf. Er is maar 1 van jou en stop met de overtuiging dat kiezen voor jezelf egoïstisch is. In het vliegtuig, als de cabinedruk wegvalt, moet je letterlijk eerst voor jezelf kiezen. Dus dan moet het wel waar zijn 

👉 Vind je eigen visie op je leven
Schrijf op wat je uit je leven wilt halen. Elke minuut die besteed aan wat niet bij die visie past, is een weggegooide minuut. En je hebt er uiteindelijk niet zo heel veel. Maak gebruik van het Reverse Engineering Principe. Bepaal waar je wilt eindigen en werk dan terug. Dat blijkt in de praktijk een stuk makkelijker te zijn.

👉 Maak je eigen happy place
En man of woman cave. Wie wil dat nu niet. En uit onderzoek blijkt dat het creëren van een eigen happy place zorgt voor minder stress en daardoor wordt je productiever. Je lichaam maakt gelukshormonen aan in plaats van cortisol en dat zorgt voor een rustige hartslag en een kalm gevoel.

👉 Beweeg elke dag voor minimaal 30 minuten
Alles is beter dan ZERO minuten, dus niet direct vol in de beweging maar rustig aan opbouwen en gaan!!!!

👉 Eet gezond
Wanneer je gezond eet, voel je gezond. Stop met suiker, fiber, geen deserts. In gezonde porties

👉 Maak een bedtime routine
Stop minimaal 60 minuten voordat je gaat slapen met ipad., ipods, telefoons en computers.

👉 Maak beslissingen en stop met twijfelen
Neem gewoon beslissingen en de verantwoordelijkheid. Om succesvol te worden moet je beslissingen nemen. Geen beslissingen nemen zorgt voor stilstand.

👉 Stop met angst en overwin.
Blijf in gevecht met je angsten door gewoon te doen. Weglopen helpt je niet. Je blijft angstig. Stand up en fight

👉 Maak extra tijd voor jezelf vrij
Eerder wakker worden en tijd voor jezelf

👉 Breek routine
Routine voelt lekker en stopt succes. Dus doorbreek regelmatig routine

👉 Stel realistische doelen voor jezelf
Realistisch passend bij jou en een heel klein beetje buiten je comfortzone

👉 Kom in contact met je toekomstige zelf
Vertel je toekomstige zelf hoe je voelt en doet en wat je gaat doen. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf. Een beetje therapeutisch maar wel een geweldige tool om te reflecteren. Hoe zie je er over 10 jaar uit, hoeveel geld heb je, hoeveel mooie relaties heb je, etc.

👉 Herstel je zelfvertrouwen
Na een aantal missers daalt je zelfvertrouwen, maar een misser is maar een misser. En ja soms met grote gevolgen maar je hebt het overleeft. Dus Keep up en keep going

👉 Besteed tijd aan dingen die er echt toe doen
Besteed tijd aan de dingen die belangrijk zijn ipv tv, social media, etc. In de meeste gevallen is werk of bedrijf niet het belangrijkste maar zijn het de relaties met mensen.

👉 Creëer een omgeving van accountability
Het werkt beter als je accountable bent en mensen vind die je accountable houden. Sluit je aan bij een Mastermind groep die je af en toe even knuffelt en je soms de welbekende schop onder de.. nt geeft.

👉 Make greatfullnes happen
5 minuten per dag nadenken over waar je dankbaar voor bent werkt geweldig. Het zet dingen in een ander perspectief en het geeft een geweldig goed gevoel. Je voelt letterlijk de gelukshormonen door je lijf scheuren!

👉 Zoek naar een mentor
Zoek naar iemand die al daar is waar jij heen wilt gaan. Het werkt zo vele malen prettiger als iemand je support geeft en je helpt je doel te bereiken

👉 Gooi de mensen die “toxic” zijn eruit
Gooi de mensen die negatief zijn en altijd wat te zeiken hebben uit je leven. Gewoon doen!

👉 Plan je week
Gebruik alle tools die bij je passen. Keep it simple! Je kunt ook gewoon een papieren agenda gebruiken. Werk ook!

👉 Accepteer en sta open voor feedback
Feedback maakt je beter. Dus accepteer feedback altijd met een vriendelijke glimlach en haal eruit wat je eruit wilt halen.

👉 Investeer in je eigen ontwikkeling
Maak persoonlijke ontwikkeling een must. Soms kom ik mensen tegen die persoonlijke ontwikkeling laten afhangen van of de werkgever betaalt. Are you out of your Freaking Mind!!!! De enige investering die gegarandeerd iets oplevert en vaak met een hoog rendement is investeren in jezelf. Ook gewoon doen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen